You are currently viewing A raszta készítése nem egyszerű dolog

A raszta készítése nem egyszerű dolog

A közhiedelemmel ellentétben nem éppen arról szól a raszta haj megszerzése, hogy egyszerűen nem mosunk hajat vagy nem fésüljük meg azt. Egy kifejezetten nehéz, hosszadalmas folyamat ez. Csak kevesek tudják elkészíteni jól a raszta hajat. Sok éves tapasztalat, rengeteg órányi ezzel töltött idő kell ahhoz, hogy valaki stabil, szép és egyforma tincsekből álló rasta frizurát készítsen.

Az a megoldás, hogy a nem fésülködés nem igazán válik be nálunk európai embereknél. Csak az amerikai filmekben – illetve klipekben – látottak alapján hisszük azt, hogy nekünk is ilyen könnyedén összeáll a hajunk raszta tincsekbe.

Amikor szükséges egy szakember.

A mosás hiánya egyszerűen pedig csak az igénytelen irányba viszi el az ember fejét, viszont tincseket nem fog kiadni fejkoronája, az esetek túlnyomó részében (természetesen kivételes esetekben megeshet ez is).

Tehát, hogyha valaki raszta hajra vágyik, muszáj lesz keresnie valakit, aki megcsinálja a dreadlockját, Bármennyire is ügyes vagy tapasztalat valaki, saját magának sem tud – testi adottságunk fizikai korlátai miatt – szép, szabályos raszta tincseket csinálni.

Vélemény, hozzászólás?